Brevkomiker - Peter Larsen

Kærestebreve er jo altid dejlige. Både at få og at skrive. Men den ægte vare er dog stadigvæk at foretrække fremfor kærlighed pr. postbud.

Men for nogle går livet således, at de alligevel ikke får hinanden. Selv om det var tæt på. Sådan er det gået for Melissa og Andy. De to hovedpersoner i Teaters nye premierestykke "Kærestebreve" fik øje på hinanden allerede i den tidlige pubertet. Men noget kom i vejen, og i stedet blev det til en mangeårig brevveksling, hvor vi følger de to og deres liv - adskilt fra hinanden, men til stadighed kredsende om det, som aldrig rigtig blev til noget.

- Vi følger dem fra de er 7 år. Fra de går i skole, hvordan de oplever puberteten sammen. Deres ungdomsforelskelse, inden de bliver sendt på kostskole hver for sig. Siden bliver det kærlighed pr. brev. De bliver gift - men ikke med hinanden. Møder hinanden igen i New York, og så tror jeg ikke, at jeg vil afsløre mere, griner komiker og skuespiller Peter Larsen. Sammen med sin medspiller Anne Marie Helger har han arbejdet intensivt med stykket, der har længde som en almindelig helaftensforestilling, med kun de to på scenen i tæt sammenspil.

Siddende ved hver sin læsepult med hver sin stive whisky, kommunikerer de indbyrdes ved at læse højt af brevene. Og på den måde følger vi deres forholds udvikling. - Du kan ikke helt kalde det et kammerspil. Det er ikke Strindberg, men langt livligere i tonen. Og samtidigt krævende, fordi vi hele tiden sidder ned og lader, som om vi læser op af brevene. Det er ikke så lidt af en udfordring. Du skal kunne sige det hele med et blik, en gestus eller en betoning, forklarer Peter Larsen.