Createurforestilling - Benny Schumann

I anledning af sit 60 års jubilæum som artist, modtog Benny Schumann Dansk Artist Forbunds æresmedlemsskab. Formand Lena Brostrøm Dideriksen gik på scenen søndag eftermiddag på Bakken og overrakte Benny Schumann hæderen, på vegne af forbundets bestyrelse.

Overrækkelsen fandt sted i de smukke rammer på Friluftsscenen, hvor Benny Schumann i lang årrække har stået for den tilbagevendende og ambitiøse klovnefestival.
”Det er med stor glæde at vi udnævner Benny Schumann til æresmedlem. Selvfølgelig for hans store karriere som artist og createur, men ikke mindst også for hans faglige engagement bl.a. i en årrække i forbundets bestyrelse. Benny kerer sig virkelig om både fag og dets traditioner, men også om vilkårene for alle de udøvende kunstnere. Han kolleger har nydt godt af hans interesse, ikke kun for cirkusartistområdet, men for alle vores solisters vilkår og rettigheder – blandt andet hele det store musikalske område” udtaler formand Lena Brostrøm Dideriksen.

Udover æresmedlemskab modtog Schumann ligeledes kollegaernes hæder, da Artisternes og Solisternes Hjælpeforening tildelte ham et hæderslegat på kr. 20.000,00 – for sin lange flotte karriere og sit sociale engagement.

Benny Schumann
Benny Schumann (Carmelo Jose Schumann) er født ind i cirkusverdenen som femte generation i den store cirkus-familie Schumann. Han er ældste søn af Albert og Paulina Schumann, og barnebarn af Charlie Rivel. Allerede som fem-årig fik han i 1950 sin artistdebut i Cirkus Schumann som hestedressør, rytter og multiartist. Benny Schumann fejrer 60 års jubilæum i år.

Fra 1959 var den kun 14-årige Benny Schumann en fast bestanddel af Cirkus Schumanns verdensberømte hestenumre. I 1967 kastede han sig ud som jonglør i Cirkusbygningen med tallerkner og glasskåle. Efter sæsonen forlod han familie-cirkuset og turnerede de næste ti år i Europa, USA, Canada og Afrika med sit eget jonglørnummer under navnet Ric Benny. Han
turnerede også i en periode sammen med sin morfar, den verdensberømte klovn, Charlie Rivel.

I 1980 begyndte Benny Schumann og hans hustru Marianne at optræde i Danmark med et artist- og klovneshow. I 1982 var han i manegen i sin onkel Max Schumanns cirkus. To år senere havde han premiere på sit solo-show "Hej Clown", hvor han optræder både som jonglør bugtaler, linedanser, tryllekunstner og klovn.

I 1996 startede Benny i samarbejde med Dyrehavsbakken den internationale klovnefestival, der siden er blevet til en af Dyrehavsbakkens årlige traditioner. I 2005 modtog Benny Bakkens Oscar.

Benny Schumann optræder stadig i både Danmark og Europa.